FJÄRRVÄRME 

Experter på fjärrvärme

KOMPOTEK har omfattande kunskaper om ventiler med tillbehör för fjärrvärme och fjärrkyla. Ventilområdet omfattar markventiler, heltsvetsade kulventiler, vridspjällventiler med mera. För dessa har vi olika typer av driftsmöjligheter; allt från enkel handdrift till avancerade lösningar med olika typer av manöverdon, specifikt hydrauliska och elektriska.

Ventilerna kan levereras antingen oisolerade, svetsförlängda eller förisolerade för markinstallation. Markventilerna kan levereras med både bypass och/eller endast avluftning/ tömningsventiler helt enligt kundens önskemål. Vi har också många egna speciallösningar för detta där allt passar in i en standardbrunnsbeteckning och kan därmed spara på antal brunnar. Vänligen kontakta oss för mer information.

Vi levererar helsvetsade kulventiler från DN15 och uppåt med både hydrauliska don och växellådor. Det finns också alla tillbehör för hydrauliska manöverdon såsom slangpaket, bärbara hydraulaggregat och gatuskåp med lokala indikationer.

Vi marknadsför, säljer och lagerför HYKOM – ett hydrauliskt manöverdon med bred applikation. Här hittar du också tillbehör som styrskåp för både lokal- och fjärrstyrning.
På elektriska manöverdon är vi inte kopplade till något speciellt märke, men har ett gott samarbete med AUMA och SIPOS. Vår monteringspersonal har utbildning inom dessa sortiment.

Vi är flexibla och utför även montering och slangning av styrskåp samt manöverdon på plats oavsett om det är nya eller befintliga ventiler. Detta gäller både hydrauliska och elektriska manöverdon för fjärrvärme samt fjärrkyla.  

Se våra produktkataloger

Se nedan för våra produktkataloger och broschyrer inom fjärrvärmeområdet.

Produktkatalog Fjärrvärme
Broschyr fjärrstyrningsskåp
Drift- och skötsel fjärrvärme

Endast certifierade ventiler

Samtliga våra ventiler för fjärrvärme- och fjärrkylainstallationer är godkända enligt Euroheat & Power EHP003.

EHP003 2510-RSE
EHP003 2510-LD
EHP003 MSA

Manöverdon Hydraulik

KOMPOTEK är en ledande leverantör av avancerade lösningar inom ventiler och ventilrelaterad utrustning, särskilt inriktade mot industriella applikationer, kylsystem och VVS. Med en stark tradition och omfattande kunskap har KOMPOTEK etablerat sig som en pålitlig partner för effektiva och hållbara systemlösningar. Ett av våra kärnområden är hydrauliska manöverdon – en vital komponent i många av de system vi levererar. 

Manöverdon hydraulik utgör ryggraden i många av de lösningar vi erbjuder. Dessa komponenter spelar en central roll i att säkerställa precision och pålitlighet i styrning och reglering av flöden i olika typer av installationer. Med HYKOM – vårt hydrauliska manöverdon – erbjuder vi en bred tillämpning och flexibilitet för både lokal- och fjärrstyrning. Tillbehör som styrskåp kompletterar vårt utbud för att ge våra kunder en helhetslösning. 

För att möta specifika behov och tillämpningar har vi på KOMPOTEK en egen verkstad där vi kan tillverka montagedelar, montagesatser och spindelförlängningar. Denna flexibilitet och förmåga att anpassa oss efter kundens unika krav gör oss till en föredragen leverantör inom manöverdon hydraulik

Vi är stolta över att kunna erbjuda produkter och lösningar som inte bara är tekniskt avancerade utan också hållbara och effektiva. Vårt engagemang för kvalitet och innovation, tillsammans med våra starka leverantörsrelationer, gör oss till en betrodd partner för alla typer av projekt – stora som små. 

Rulla till toppen